a

Copyright 2023 Ιάσων Σκουζός TaxLaw.
All Rights Reserved.

espa
Back to top

Οι αλλαγές στο ν. 3886/2005 με το ν. 4055/2012

Ιάσων Σκουζός - TaxLaw > Κλάδοι Δικαίου  > Προμήθειες Δημοσίου  > Οι αλλαγές στο ν. 3886/2005 με το ν. 4055/2012

Οι αλλαγές στο ν. 3886/2005 με το ν. 4055/2012

Α) Σύμφωνα με την νέα παρ. 4 του άρθρου 4, η αναθέτουσα αρχή μπορεί να δεχθεί εν όλω ή εν μέρει την προδικαστική προσφυγή και μετά την πάροδο των 15 ημερών, έως την προτεραία της συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων (ήταν έως την προτεραία της πρώτης  ορισθείσας δικασίμου της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων), στην περίπτωση δε αυτή καταργείται αντίστοιχα η δίκη επί της εν λόγω απαίτησης κατά το μέρος που έγινε αποδεκτή η προδικαστική προσφυγή του αιτούντος.

Β) Σύμφωνα με τη νέα παρ. 2 του άρθρου 5, αυτός που υποβάλει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, οφείλει να ενημερώσει την αναθέτουσα αρχή σε (συντομότερη) προθεσμία 5 ημερών από την άσκηση της αίτησης (πριν την τροποποίηση η προθεσμία ήταν 10 ημέρες). Επίσης, προστίθεται υποχρέωση της αναθέτουσας αρχής, σε προθεσμία 10 ημερών από τη λήξη της πενθήμερης προθεσμίας και εφόσον έχει ειδοποιηθεί, να αποστείλει στο δικαστήριο το διοικητικό φάκελο και τις απόψεις της. Σε περίπτωση μη αποστολής φακέλου, το δικαστήριο μπορεί να συνάγει τεκμήριο ομολογίας της αναθ. αρχής για  τους ισχυρισμούς του αιτούντος, το ίδιο και αν τα αποσταλλέντα στοιχεία κρίνονται ελλιπή.

Γ) Σύμφωνα με προσθήκη στο τέλος της παρ. 6 του άρθρου 5, ορίζεται προθεσμία 7 ημερών από την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, για την έκδοση του διατακτικού της απόφασης.

(Παραμένει η προθεσμία 20 ημερών για την απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, αλλά ορίζεται συντομότερη προθεσμία για την έκδοση του διατακτικού της απόφασης).

error: Content is protected !!